תכנון ועיצוב: קארין לוין | מנחה: אדריכל אודי קרמסקי
תכנון ועיצוב: קארין לוין | מנחה: אדריכל אודי קרמסקי
השנה הוריי חגגו 30 שנה לעלייתם מברית המועצות. וכחלק מעבודת הסמינריון החלטתי לחזור אחורה אל השורשים ולחקור את עלייתם של העולים החדשים אשר מהווים כ-12% מאוכלוסיית ישראל. במהלך המחקר נחשפתי לתחושות כגון חוסר קשר לארץ ישראל כשחלק מכך נובע בארעיות המבנים אליהם אוכלסו העולים, חוסר הוודאות, הקושי העצום במעבר וחוסר העזרה והחיבור אל הקהילה המקומית. מתוך הסיפור האישי שלי על הורי שעלו מברית המועצות בשנת 1990, נתקלתי בסיפורי עלייה מסקרנים וחוויות שונות שהעלו בי את הרצון לחקור, ללמוד ולבצע את פרויקט הגמר שלי על נושא העלייה והקליטה בארץ ישראל.
מבנה ענק על קו המים ובגודל של כ-9000 מ"ר. האנגר שימש לאחסון ושינוע של מכולות וממוקם בנמל חיפה אשר מהווה ציון דרך חשוב מבחינה היסטורית במדינת ישראל. ההאנגר הוא חלק חשוב בפרויקט של פתיחת חזית המים אל העיר חיפה והוא מחובר ע"י גשר לעיר התחתית בחיפה, לעורק תחבורה ראשי ולתחנת הרכבת מה שמאפשר את שילובם של העולים לתוך הקהילה העירונית.
מרכז קליטה עבור העולים החדשים אשר יהיה במתכונת שונה ויכלול מגורים, משרדים, כיתות, חללי עבודה, חדר כושר, אזורי מנוחה, בית קפה וגלידריה. המרכז יהווה "גשר" בין עולמות התרבות שממנו מגיעים העולים לבין התרבות המקומית כאשר המטרה היא יצירה שייכות, חיבור לארץ ותחושה של בית עבור העולים. בנוסף, המרכז ישמש למגורים עבור סטודנטים אשר יוכלו לקחת חלק פעיל בחיבורם של העולים לארץ ויעניק שילוב בין שכבות אוכלוסייה שונות ושיפור המעורבות הקהילתית שמתקיימת בתוך העיר.
בין כל שני בנינים ישנו פטיו המהווה חלק מובנה ואינטגרלי מהמבנים המקיפים אותו. מייצר תחושת פרטיות ואזור פרטי ואישי עבור העולים מתוך האזורים הציבוריים.
חדרי הסטודנטים הם חדרים משותפים עבור לפחות שני סטודנטים. ישנו חלל מרכזי משותף שנמצא בו מטבחון, חדר שירותים וחלל רחצה בחללים האישיים יש לכל סטודנט את אזור השינה, למידה ואירוח.
ליד כל בניין מגורים של סטודנטים נמצא מתחם של חלל עבודה.