This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

מעלה

תכנון ועיצוב: הגר אטיאס | מנחה: אדריכל גל גאון

ANAVRIN

MENTAL HEALT CENTER

הפרויקט עוסק באיזון בין גוף ונפש

הגוף והנפש אינם נפרדים,
הנפש נוצרת ומתוחזקת על ידי הגוף ולכן לא יכולה להתקיים בלעדיו.

ANAVRIN הנו מרכז טיפולי לבריאות הנפש,
המסייע בהחלמה והתמודדות עם מחלת הדיכאון.

בכדי לתת את הטיפול המדויק והטוב ביותר עבור כל מטופל,
תהליך הטיפול משלב בין שני סוגי טיפולים-
טיפולים קונבנציונליים וטיפולים אלטרנטיביים.

מבנה המרכז מתוכנן ומעוצב בהשראת תהליך ההחלמה אותו עובר המטופל,
כך הוא מהווה חלק מתהליך הטיפול.

LOCATION

מרכז ANAVRIN ממוקם בפינת הרחובות שלוש ויחיאלי,

שכונת נווה צדק, תל אביב-יפו.

מיקום זה מעניק למבנה גישה משני רחובות,
ומספק את הצורך התכנוני של המרכז לשתי כניסות נפרדות למבנה.

כניסה משנית דרך רחוב שלוש השקט והאינטימי,
מספקת גישה פרטית אל המרכז הנדרשת בשלב ההתחלתי של תהליך הטיפול.

כניסה ראשית דרך רחוב יחיאלי הציבורי
אשר מתחבר לרחבת המרכז לאומנויות "סוזן דלל",
מאפשרת פתיחות ויצירת קשר עם אנשים
כנדרש בשלבים המתקדמים של תהליך הטיפול.

DEPRESSION

MIND & BODY

אנשים החווים דיכאון מאבדים בהדרגתיות את היכולת לנהל אורח חיים תקין ועצמאי.
תהליך ההתדרדרות מתחיל בעצבות, חוסר תיאבון או חוסר חשק בסיס,
ומגיע עד רמה של פגיעה משמעותית בתפקוד, לעתים עד כדי שיתוק של ממש.

מאבדים את "האחיזה בקרקע"


מטרת תהליך השיקום הנפשי היא לסייע למטופל בהשבת ביטחונו העצמי
והחזרת חייו למסלול תקין ועצמי.

``חזרה אל הקרקע``

From closed to open

תכנון המבנה מתבסס על שלבי תהליך השיקום בהם נמצא המטופל
מתחילת תהליך השיקום הנפשי  ועד סופו.
תכנון זה מגיע מהצורך להקל על המטופל בתהליך ההחלמה הקשה.

המרכז מתוכנן בצורה כזו בו כל שלב בתהליך ממוקם בקומה נפרדת,
ומעוצב בחומריות שונה התואמת את הלך הרוח של אותו השלב.

מאחר והמטרה בתהליך השיקום היא להחזיר את המטופל אל מסלול חיים תקין ועצמאי,
"חזרה אל הקרקע" תהליך הטיפול מתחיל בקומה העליונה ובכל התקדמות בשלבי הטיפול, יורד המטופל קומה עד לשלב השלישי בקומת הקרקע.

חלוקת קומות המבנה וחדרי הטיפולים, מחולקת לשלושה שלבים:
1. פרטי
2. סמי פרטי
3. ציבורי.

 

קומה עליונה, השלב הראשון –
קומת חדרי טיפול פרטיים.

קומה זו מתוכננת בצורה כזו אשר נותנת פרטיות למטופל ואינה מצריכה פגישה
עם אנשים רבים מעבר לאנשי צוות המרכז.
בעיצוב קומה זו, יש שימוש בחומרי בטון וצבעים כהים. חומריות המשקפת את השלב הראשוני של התהליך, בו נמצא המטופל כאשר הוא "סגור" בפניו העולם שסביבו.

קומה האמצעית, השלב השני –
קומת חדרי טיפול סמי פרטיים.
קומה זו מתוכננת בצורה מעט פתוחה יותר, וכן מאפשרת מפגשים רגעיים עם אנשים מעבר לאנשי צוות המרכז.
בעיצוב קומה זו, יש שימוש בחומריות משולבת, שילוב של בטון ,עץ והוספת צבעים בהירים לחלל.
הכנסת חומרי העץ מקלילה את עיצוב הקומה ומשקפת את השלב השני של התהליך, בו המטופל פתוח מעט יותר לאינטראקציה עם העולם סביבו.

קומת הקרקע, השלב השלישי –
קומת חדרי טיפולים קבוצתיים.

קומה זו מתוכננת בצורה פתוחה, חדרים גדולים המאפשרים אינטראקציה עם אנשים מסביב.
פינות ישיבה ורחבת גינת פטיו אשר פתוחה לשמיים.
בעיצוב קומה זו, יש שימוש בחומרי עץ צבעים בהירים והרבה צמחיה.
חומריות המשרה אווירה קלילה ופתוחה ומאפשרת אינטראקציה עם אנשים סביב.

Acceptance & Awareness

דיכאון היא מילה מוכרת לכולם.
אבל לא כולם יודעים איך להתמודד עם זה.
מהות הפרויקט היא ליצור מודעות
למחלת הדיכאון ולדרכי הטיפול בה.

אני מאמינה שבעזרת פרויקט זה ועוד פרויקטים דומים לו,
נוכל לעשות שינוי, להגביר את המודעות בנושא מחלת הדיכאון
ובכך לסייע בתהליך ההתמודדות הארוך והקשה
אותו עוברים אנשים הסובלים ממחלת הדיכאון.

``מי שמביט החוצה, חולם... מי שמביט פנימה, מתעורר``

-קארל יונג